Storitve

Adaptacije

Vaš dom prilagodimo vašemu življenjskemu stilu

scroll down

Poskrbite zase.

Če ste se vse življenje odrekali zaradi drugih, je zdaj čas za vas. Družina je morda postala večja – ali pa manjša. Morda je puberteta spremenila potrebe otrok, ali pa je druga puberteta spremenila vas. Lahko je razlog dotrajanost oken in vrat, tlakov ali instalacij. Preprosto – dovolj imate življenja v domu, ki nikoli ni bil po vaših željah. Čas je, da uresničite svoje davne sanje.

Kako preprečiti da bi sanje postale skrbi?

Tudi če smo vešči domačih del, je prenova hiše zalogaj, ki celo flegmatikom natrga živce. Kako se prenove sploh lotiti?

Zasnova novih prostorov, prenova inštalacij in tlakov, zamenjava strehe, oken in vrat,
energetska sanacija, izbira pohištva, barv in obdelave sten, obnova fasade in druge dejavnosti skrivajo v sebi cel kup podrobnosti, na katere niti pomislili niste. Vemo, kako zahtevna je prenova celotne hiše, saj se z njimi ukvarjamo vsak dan. Da bo vaša hiša ponovno zaživela in da bo v njej lep, topel in udoben dom po vaši meri, se je treba projekta lotiti nadvse organizirano in z zanesljivo ekipo. V nasprotnem primeru bo to eden največjih virov stresa in finančne luknje v našem življenju.

V čem smo drugačni?

Prenova stanovanja je bila do zdaj ena najbolj stresnih izkušenj v življenju. V našem podjetju smo temu naredili konec.

01Prisluhnemo vašim željam

02Načrtujemo prenovo po vaši meri

03Optimalno načrtujemo izvedbo del

04Ne vsiljujemo nesprejemljivih rešitev

05Ne prepustimo vas v milost in nemilost izvajalcev

06Svetujemo rešitve, prilagojene vam

07Prevzemamo celotno izvedbo, stik imate le z eno osebo

08Vodimo in koordiniramo potek del

09Ne rišemo neizvedljivih idej

Tu smo zato, da iz vaše prenove odstranimo ves stres. Vse naše dejavnosti so najprej namenjene temu, da vas bolje razumemo in dom prilagodimo vašemu načinu bivanja. Nato pa temu, da organiziramo, vodimo in nadzorujemo vso izvedbo in v najkrajšem času, ne da bi vi morali kar koli početi. Samo na ta način postane prenova doma navdihujoča in ne travmatična izkušnja.

Smo za
skupaj?

Kako začeti?

01

Preverite kako se ujemamo

Najlepše stvari nastanejo, ko cenimo enake vrednote in iste šale. Takrat je pot veliko lažja in končni cilj lepši.

02

Izpolnite obrazec za povpraševanje

Obrazec vas bo vodil skozi vprašanja. Vpišite vaše podatke, obseg del, ki ga načrtujete in predvsem vaše želje, da vam bomo znali pomagati.

03

Poklicali vas bomo in se dogovorili za srečanje

Na srečanju vam bomo svetovali, po srečanju pa pripravili ponudbo. Trenutno projekte izvajamo večinoma v Mariboru in okolici.

Izvedba brez skrbi!

Izvedbo poenostavimo in organiziramo tako, da je za vas preprostejša,  hitrejša in bolj kakovostna, kot če bi jo organizirali sami.

Cilj je: nič dela in nič skrbi za vas. Vse prevzamemo mi in že v fazi načrtovanja organiziramo dejavnosti tako, da kasnejša izvedba poteka kar se da gladko, hitro in učinkovito. Ne iščete izvajalcev, se ne pogajate z njimi, ne usklajujete terminov in ne rešujete zamud in tehničnih težav.

Vse uredimo mi!

Nov sanjski dom popolnoma prilagodimo vam.

Izvedbo opravimo tako, da imate opravka z
1 kontaktno osebo, 1 ceno, 1 rokom in 0 skrbmi.

Adaptacija: Pogumna odločitev ali jama brez dna?

Koliko pa bo stala prenova hiše? Kje začeti obnavljati? Raje podreti in začeti na novo?
Vprašanja, ki so nam skoraj vsakodnevno zastavljena. Na njih ni univerzalnega odgovora, a vseeno boste po branju tega članka dobili dokaj dober občutek, na kaj morate biti pozorni pri obnovi stare gradnje, kje se je lotiti in kako oceniti celotno investicijo.

Saj veste, kako je, ko se lotite majhnega projekta v svojem stanovanju, nato pa se izkaže, da bo to potegnilo za seboj še precej drugih stvari, na katere sploh niste pomislili. Tako se na primer prenova kopalnice zavleče iz prvotno planiranih 14 dni na dva meseca, saj se izkaže, da je bilo potrebno zamenjati tudi vso vodovodno in električno inštalacijo, vliti nov estrih, keramike, ki je bila naročena, pa je zmanjkalo ravno za dve ploščici. Tako stroški strmo naraščajo, vsakodnevna nejevolja, ker tuš ne obratuje, pa je iz dneva v dan večja. Seveda se zato celovita prenova sliši še toliko bolj zastrašujoče. Vse v resnici ni tako črnogledo.

Pogosta vprašanja

Faq

Ker želite s prenovo izboljšati kakovost bivanja, potrebujete najprej dober načrt, ki bo temeljil na vaših željah in potrebah. Dober premislek o tem, kaj vas moti in kaj v resnici potrebujete, je ključen. Tu si lahko pomagate z raznimi spletnimi portali, kot npr. Pinterest, Houzz ipd., kjer lahko najdete veliko idej in stilov, katerim želite slediti. Pomembno je, da se izvedbe ne lotite prehitro. Vzemite si čas za premislek in načrtovanje. Če se prenaglite, se lahko zgodi, da napačno načrtujete že organizacijo prostorov. Kasnejša popravila takšnih napak niso poceni in bi se jim dalo v celoti izogniti, če bi si vzeli nekaj več časa za temeljito načrtovanje.
Ko v rokah držite dober načrt, se lahko lotite finančnega in časovno načrtovanja. Tu se večina kar precej ušteje. Eden od razlogov so vsekakor nestrokovni nasveti in mnenja, ki jih prejmete tako na spletu kot od samooklicanih mojstrov. Te vzemite z zdravo mero dvoma. Finančni razpon je pri stroških celovite obnove (skupaj z opremo) zelo velik in se lahko giblje kjerkoli med 750 – 1500 eur/m2 neto površine, ki jo boste obnavljali. Zgornje meje seveda ni, spodnja pa še kako obstaja. Okvirne, pavšalne ocene, kar tako počez, vam torej ne bodo prav veliko v pomoč, saj nekatere stare gradnje potrebujejo večje posege pri obnovi, nekatere manjše. Na ceno investicije na eni strani vplivajo: predvideni posegi (kaj vse morate obnoviti in v kakšni meri), kakovost (vgrajenih materialov in opreme), čas, ki ga imate na voljo in velikost oz. površine (sten, tal, oken, strehe, okolice, itn.). Tu vam lahko pomaga izkušeni gradbeni inženir ali arhitekt, ki ima izkušnje s prenovami. Ta vam bo svetoval, kaj je potrebno oziroma smiselno obnoviti ter vam bo znal oceniti realne stroške prenove glede na ohranjenost in vaše želje.
Velikokrat pride do dileme, ali je smiselno obnavljati staro gradnjo ali jo raje porušiti in postaviti novo. To je predvsem odvisno od ohranjenost in velikosti objekta, potrebnih sanacij in ali bo hiša po preureditvi ustrezala željam investitorja in sodobnemu načinu bivanja.
Kadar se odločamo o nakupu in preureditvi stare hiše ali graditvi nove, je pomembno pravilno oceniti potencial starega objekta. V primeru, da za obnovo niso potrebni večji posegi, za katere je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, je prednost obnove starega objekta, predvsem v hitrejši pripravi dokumentacije in izvedbi prenove. Prav tako ni potrebno na novo urejati celotne komunalne infrastrukture (priključkov), kar seveda pomeni časovni in finančni prihranek. V kolikor je za začetek potrebno staro gradnjo še kupiti, je seveda pomembna tudi cena nepremičnine. Če je bila hiša slabo vzdrževana in je v zelo slabem stanju, je pogosto bolj smiselna rušitev in izgradnja nove. Slabosti starejših objektov se pogosto kažejo tudi pri prostorski stiski – nefunkcionalnosti, kjer dimenzije ne dopuščajo vgradnje sodobnejših sistemov in pri konstrukcijskih problemih, kadar gradnja ni potresno varna ali je grajena iz slabih materialov. Prednost novogradnje je, da lahko prostorsko zasnovo popolnoma prilagodite svojim željam, da je grajena po sodobnih normativih in omogoča kvalitetno bivanje. Vendar se lahko tudi tukaj uštejete, če nimate pravega občutka za prostor, vaše potrebe in dimenzije prostorov. Veliko novogradenj je bilo zgrajenih prevelikih. Dobro nam je znana slovenska težnja h gradnji (pre)velikih hiš, v katerih naj bi kasneje živeli tudi otroci. A starši na stara leta ostanejo sami s prevelikimi objekti. Potrebno se je zavedati, da ‘‘le nekaj kvadratov’’ večja hiša pomeni tudi nekaj tisoč evrov dražjo izgradnjo.
Če s prenovami nimate izkušenj, je bolje prepustiti celotno prenovo kvalificiranemu podjetju, saj boste v nasprotnem primeru lahko imeli veliko težav z neusklajenimi mojstri, prelaganjem odgovornosti in uveljavljanjem garancij. Predvsem se je modro obrniti na tiste strokovnjake, ki se vsakodnevno ukvarjajo s prenovami in imajo izkušnje tako z načrtovanjem kot z izvedbo takšnih objektov. Tu vam z veseljem pomagamo tudi mi, ki celostno pristopamo k takšnim projektom in smo prisotni od same ideje pa vse do konca izvedbe obrtniških del in opremljanja prostorov.